Brugge, een prima stad voor een veelzijdige stedentrip

Brugge is onder Nederlanders één van de populairste steden van België. Een stedentrip of een vakantie boeken naar de hoofdstad van West-Vlaanderen zorgt er dan ook ongetwijfeld voor dat je een heerlijke tijd zal beleven. Als toeristische bestemming is Brugge door de jaren heen dan ook aanzienlijk gegroeid. Uiteraard zorgt het historische karakter van de stad reeds voor voldoende aantrekkingskracht, maar door middel van de zeer uitgebreide en diverse toeristische infrastructuur worden nog meer mensen aangesproken. Een bezoekje brengen aan Brugge doe je dan ook op vandaag niet langer alleen om het historische centrum te ontdekken, maar ook om heerlijk te genieten in één van de sublieme hotels en de heerlijke restaurants.

Historische bezienswaardigheden

Het merendeel van de reizigers die Brugge aandoen zullen dat uiteraard in eerste instantie doen om kennis te maken met de vele, unieke bezienswaardigheden die in deze stad zijn terug te vinden. Tijdens een stedentrip Brugge is het onder andere absoluut noodzakelijk om een bezoekje te brengen aan de Brug en de Markt. Beide locaties bevinden zich op loopafstand van elkaar en huisvesten enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Denk hierbij onder meer aan het statige Belfort, maar ook het gloednieuwe Historium. Uiteraard mag ook een bezoek aan de Basiliek van het Heilig Bloed niet op je verlanglijstje ontbreken. Hoe dan ook, voor jou als cultuurliefhebber zijn er in Brugge meer dan voldoende interessante mogelijkheden terug te vinden om je tijdens een stedentrip zoet te houden.

Winkelen in Brugge

Terwijl de mannen kennismaken met de boeiende geschiedenis van de stad Brugge aan de hand van de overblijfselen die daarvan op vandaag nog overeind staan kunnen de vrouwen de vele fantastische winkels in de Brugse binnenstad ontdekken. Door de jaren heen hebben verschillende grote ketens waaronder ook H&M er voor gekozen om hier een winkel te openen. Buiten deze grote zaken zijn er echter ook meer dan voldoende kleine, leuke winkeltjes terug te vinden waar je niet alleen erg mooie en leuke kleding kan kopen, maar ook parfum, schoonheidsproducten en uiteraard heel wat lekkers! Ook voor de liefhebbers van winkelen heeft Brugge zoals je kan lezen in ieder geval heel wat moois te bieden!

Aantrekkelijke toeristische infrastructuur

Bovenstaande zal voor veel reizigers ongetwijfeld als muziek in de oren klinken, maar er is meer. De voorbije jaren zijn er in de Brugse binnenstad heel wat nieuwe verblijfadressen verschenen. Op vandaag kan je tijdens een stedentrip Brugge dan ook een keuze maken uit een ongelofelijk uitgebreid aanbod aan niet alleen hotels, maar ook appartementen en B&B’s. Een hotel Brugge boeken doe je vandaag de dag overigens geheel volgens je eigen wensen. Ben je bijvoorbeeld vooral op zoek naar een voordelig hotel of wil je liever verblijven in een luxueuze accommodatie met wellness en indrukwekkende ruime kamers? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. De toeristische infrastructuur van Brugge heeft op vandaag dan ook werkelijk alles in huis om er voor te zorgen dat jouw stedentrip of vakantie een onvergetelijke ervaring wordt.

Heb je er ook al eens over nagedacht om met de fiets naar België te gaan? De geringe afstand maakt een fietsvakantie naar België ideaal! Via internet koop je eenvoudig goedkope fietsen waarmee je vervolgens lekker op fietsvakantie kunt gaan!

About the Author

Leave a Reply

*