Denk ook aan de reisverzekering

Heb je een voordelige vakantie naar een leuke plek gevonden? En heb je deze ook al meteen geboekt? Heerlijk! Is het een verre reis geworden of blijf je even wat dichterbij in Europa? Dan kan het inpakken beginnen. De laatste dagen voor de vakantie geven over het algemeen nog aardig wat stress. Even de boel afronden op je werk, maar ook het inpakken van je koffer. Heb je echt alles ingepakt wat je nodig hebt? Genoeg mee voor mooi weer maar ook genoeg mee voor slecht weer? Want je weet het ten slotte maar nooit. Liever iets teveel mee, dan iets te weinig denken we meestal met zijn allen. Genoeg onderbroeken mee? De zonnebrand ingepakt? Genoeg om dus even bij stil te staan zo vlak voor vertrek. Maar heb je ook gedacht aan de reisverzekering? Dat is niet geheel onbelangrijk. Want stel er gebeurd iets vervelends op vakantie, dan is dat al lastig genoeg, dan wil je je al helemaal niet druk hoeven te maken om de eventuele kosten die erbij komen kijken.

Er zijn 2 soorten reisverzekeringen: de doorlopende reisverzekering en kortlopende reisverzekeringen. Een doorlopende reisverzekering zegt het eigenlijk al; hiermee ben je doorlopend verzekerd. Deze sluit je eenmalig af en vervolgens hoef je bij iedere reis niet apart nog een reisverzekering af te sluiten, want dat heb je al geregeld. Dit is erg handig als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Ga je slechts een enkele keer op reis? Dan heb je voldoende aan een kortlopende reisverzekering. Hiermee kun je je verzekeren voor een paar dagen. Hiermee ben je niet de rest van het jaar onnodig verzekerd als je daar toch geen gebruik van maakt. Kijk in alle gevallen even goed naar de dekking. Zodat je je niet dubbel verzekerd.

Nieuw in 2017
Ga je op vakantie in Europa? Dan moest je voorheen altijd goed opletten met het verbruik van data voor jouw mobiele telefoon. Als je daar niet scherp op was dan kon je dat wel eens een hoge rekening achteraf opleveren. Maar tegenwoordig is de data die je hebt in Nederland ook geldig in de rest van Europa. En dat is wel zo lekker. Wil je weten hoe het precies zit voor jouw mobiele sim only abonnement? Check dan even bij jouw provider.

Alles geregeld? Geniet van een fijne vakantie!

About the Author

Leave a Reply