Friesland

Ontdek het prachtige Friesland

Friesland is misschien niet de eerste provincie waar je aan denkt als je een vakantiebestemming in eigen land aan het uitzoeken bent. Toch is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar wat Friesland te bieden heeft. Dat is namelijk enorm veel! Friesland heeft niet alleen veel te bieden als het gaat om steden, ook het landschap en de vele bezienswaardigheden zijn een aanrader.

Ontdek de hoofdstad Leeuwarden

Leeuwarden is niet alleen de hoofdstad van Friesland, het is ook nog eens de grootste stad van Noord-Nederland. In de stad wonen zo’n 100.000 inwoners. De stad kent een zeer rijke historie en gaat terug tot in de Romeinse tijd. De vele oude gebouwen in het centrum zijn een bezienswaardigheid op zich. Maar je kunt ook prima in deze stad terecht als je een drankje wil doen of een hapje wilt eten. Kies uit de vele cafeetjes of neem plaats op een terrasje en geniet van het mooie Friesland.

Friese Ballonfeesten

Ben je in de zomer in Friesland? Dan mag je de Friese Ballonfeesten absoluut niet missen! Dit evenement heeft inmiddels tientallen keren plaatsgevonden en is nog steeds enorm populair. Tijdens het feest stijgen er tientallen heteluchtballonnen op. Een prachtig gezicht en geweldig om een keer mee te maken. Op de website van het evenement vind je alle belangrijke informatie zoals de data waarop het evenement dit jaar gaat plaatsvinden.

Veel plezier in Friesland!

Wij wensen alvast heel veel plezier toe in Friesland. Zoek een mooie vakantie uit en overnacht in een hotel, camping of mooie B&B. Over de hele provincie zijn honderden overnachtingsplekken te vinden. Voor elk budget is er wel een passende plek te vinden waar je heerlijk kunt overnachten. Een hele leuke en geslaagde vakantie toegewenst!

About the Author

Leave a Reply