De zoete lucht van croissants kruipt in je neus. Een vers gebakken stokbrood met kaas en koffie, thee, jus d’orange om de dag mee te beginnen. Beter dan dat kan niet om het vakantiegevoel in Parijs op te wekken. Maar waar ga je als volgende heen in zo’n grote wereldstad?

Parijs heeft veel te bieden, zeker op het gebied van kunst en cultuur. Ben je een kunstliefhebber? Dan zijn er een aantal plaatsen waar je zeker heen moet gaan. Breng eens een bezoek aan de Mont Martre. Je kunt hier verschillende kunstenaars aan het werk zien. Ook kun je je portret of een spotprent laten tekenen.

Centre Pompidou is onmisbaar op het lijstje en dan is er nog het grootste museum van de wereld, het Louvre. Het gebouw is van zichzelf al indrukwekkend en prachtig ingericht. Je kunt hier bekende werken zien, zoals de Mona Lisa, maar ook de minder bekende werken zullen indruk op je maken. Helaas is er vaak een wachtrij waar je soms wel twee of drie uur in kan wachten, voordat je eindelijk binnen kan. Een tip om deze rij te skippen, is online tickets voor het Louvre kopen.

Als je meerdere dagen naar Parijs gaat, is het aan te raden om voor het Louvre een hele dag uit te trekken. Andere aanraders zijn de Eiffeltoren, de Sacre Coeur, de Notre Dame en Palais Luxembourg, maar wat als je niet zoveel tijd hebt om ook deze bezienswaardigheden te bezoeken? Je kunt natuurlijk ook een boottocht over de Seine maken. Zo heb je een mooi overzicht van de stad.

Ben je minder van de kunst en meer van de fun? Ben je met je gezin op vakantie in Parijs? Of ben je gewoon op zoek naar een goede afwisseling van cultuur en plezier? Een bezoek aan Parijs is goed te combineren met een bezoek aan Disneyland. Het pretpark bestaat uit twee parken, die je zowel afzonderlijk als beide kunt bezoeken. Disneyland is goed te bereiken vanuit Parijs met de metro.