De 2 grootste Portugese steden zijn populaire citytrip bestemmingen. Maar wat maakt deze steden zo attractief? We behandelen het in dit artikel.

Stedentrip naar Lissabon

Lissabon is al jaren en jaren één van de meest gekozen bestemmingen voor een stedentrip.
Deze Portugese stad is dan ook meerdere malen uitgeroepen tot de beste stedentrip bestemming van ons continent en natuurlijk heeft dat zo zijn redenen. Het leuke aan Lissabon is de diversiteit, het oude gedeelte en het moderne gedeelte. Elk gedeelte ademt anders en kent een andere sfeer, daarnaast zijn er verschillende bezienswaardigheden en attracties te vinden. In het oude gedeelte zal je veel architectuur vinden die je versteld zal doen staan. Een heerlijk hapje eten kan je het beste doen in de Bairro Alto en winkelen doe je in de Baixa. Lissabon was in het verleden een zeer rijke stad, hierdoor staat de stad vol met prachtige bezienswaardigheden. Een stedentrip naar Lissabon is ten alle tijden een goed idee en een garantie voor een geweldige belevenis.

Tips voor tijdens de stedentrip

Als je rustig wil gaan winkelen of je bent met kinderen, ga dan naar de Rua Augusta. Dit is een winkelstraat waar auto’s verboden zijn. Veilig voor de kinderen, maar het zorgt ook voor een stuk meer gezelligheid.

De wijk Alfama staat in het oude gedeelte van de stad, de straten zijn hier smal en het ouderwetse druipt ervanaf. Stap in tramlijn 28 en bekijk de gehele wijk in vogelvlucht, een leuke belevenis!

Fadoshow

Iedereen die Portugal bezoekt moet een fadoshow meegemaakt hebben en dat is zeker niet vervelend. Neem plaats aan één van de tafeltjes, drink een glaasje wijn of port en geniet van een aantal tapas. Gelijkertijd zal er een prachtige show worden vertoond!

Goedkope Lissabon

Lissabon is een geweldige plaats voor een unieke stedentrip, daarnaast is het ook niet duur.
Het is één van de goedkoopste plaatsen van Europa, maar je kan wel genieten van een heerlijk zonnetje en een geweldige sfeer. Voor nog geen vijf euro kan je goede maaltijd bestellen met verse vis of één van de overheerlijke broodjes. Op zondag is het al helemaal goedkoop, dan zijn de meeste attracties en bezienswaardigheden gratis.

Websites die meer informatie hebben over wat je kunt verwachten, en wat je kunt doen in Lissabon zijn stedentrip-lissabon.net en citytripje.nl

Stedentrip naar Porto

Portugal is een land vol met passie en gastvrijheid, de perfecte bestemming voor een unieke stedentrip. Het centrum van de stad is kleurrijk, gezellig en gemakkelijk bereikbaar. Wandel over de bruggen van Douro of kijk je ogen uit langs de haven. Porto ligt aan de Atlantische Oceaan, dus je kan ook altijd even lekker aan het strand gaan liggen. Porto is een geweldige locatie voor een stedentrip, daarnaast is Portugal over het algemeen zeer goedkoop. Voor voetbalfans is het mogelijk om een bezoekje te brengen aan het stadion van FC Porto, één van de grootste voetbalclubs van het Zuid-Europese land.

Het pittoreske Porto is de tweede stad van Portugal en is al tijden een populaire reisbestemming.
Porto kent een druk bezocht centrum, maar ook een prachtig en heuvelachtig landschap daarbuiten.
Op het hoogste puntje van Porto staat de ‘Igreja da Sé’ kathedraal, een prachtig gezicht. Porto staat ook bekend om de bruggen, deze zijn door de gehele stad te vinden.

Winkelen in Porto

Als je een fanatiek winkelaar bent, dan is Porto een uitermate geschikte bestemming. Het populairste winkelcentrum in de stad is ‘Via Catarina’, zeven dagen in de week geopend. In dit winkelcentrum kom je de bekendste warenhuizen en ketens tegen, hier zal je altijd wel een leuk cadeautje vinden.
Maar ook in het centrum van de stad zelf staan meer dan genoeg leuke boetiekjes en bekende winkels. In het hoge gedeelte van Porto kan je heerlijk uit eten met uitzicht op de stad.

Eten in Porto

Porto is een havenstad, dat betekend verse vis. Door de gehele stad en zeker langs de haven kan je terecht voor een goede maaltijd met de beste vis. Vooral de kabeljauw is een aanrader! Porto staat ook bekend om de port, dus een lekker glaasje moet er natuurlijk ook bij. Daarnaast vallen de prijzen reuze mee, je bent nooit te veel kwijt.

Vliegen naar Porto

Op ongeveer twee en een half uur vliegen vanuit Amsterdam ligt Porto.
Er vertrekken dagelijks vluchten richting de Portugese stad vanuit Amsterdam, Eindhoven en Brussel.